PERUSTIEDOT
- Puolukka kukkii touko-kesäkuussa --> Marjan poimimisaika on syyskuussa.
- Suomen tärkein yleisesti käytetty luonnonmarja.
- Etelä- ja Keski-Euroopassa myös arvostettu marja.
- Puolukka kuuluu kanervakasveihin.
- Kasvaa laajasti pohjoisella pallonpuoliskolla.
- Latinankielisessä lajinimessä Vaccinium-idaea vitis.
- Puolukka on ruuanlaitossa monikäyttöinen marja --> siitä voi valmistaa mm. hyytelöä, hilloa, mehua, sosetta, puuroa. Sitä voi myös lisätä moniin ruokiin esim. leipiin ja mämmiin.
- Myös eläimille maistuu puolukka.
- Hapan marja + hyvä kuidun lähde.
- Marja edistää mm. maksan, sapen ja vatsan toimintaa, pitää suoliston terveenä sekä sen antibioottiset aineet torjuvat munuaisten ja virtsateiden tulehduksia.
Alkuruoka/ juoma:
Alkujuomana on drinkki nimeltään Kaamos.
Jäinen juoma --> tarjoilu lasina hurrikaanilasi
Juomassa mehuna on omenamehu --> omena allergikoille voi omenamehun tilalle laittaa jotain muuta mehua esimerkiksi karpalo mehua.
Pääruoka:
Puolukkaiset jauhenlihapihvit
Pihvien kanssa tarjolla voisi myös esimerkiksi perunamuussia ja salaattia.
Pihveistä on myös mahdollista tehdä kasvispohjaisia.
Jälkiruoka:
Jälkiruuaksi puolukkamousse.
Mousessa käytetään maitotuotteita --> Laktoosi intoleranssikoille laktoositomattomat tuotteet maitotuotteiden kohdille.
Lähteet:
Google kuvahaku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti