maanantai 10. syyskuuta 2018

PUOLUKKA



PERUSTIEDOT

  • Puolukka kukkii touko-kesäkuussa --> Marjan poimimisaika on syyskuussa.
  • Suomen tärkein yleisesti käytetty luonnonmarja.
  • Etelä- ja Keski-Euroopassa myös arvostettu marja.
  • Puolukka kuuluu kanervakasveihin.
  • Kasvaa laajasti pohjoisella pallonpuoliskolla.
  •  Latinankielisessä lajinimessä Vaccinium-idaea vitis.
  • Puolukka on ruuanlaitossa monikäyttöinen marja --> siitä voi valmistaa mm. hyytelöä, hilloa, mehua, sosetta, puuroa. Sitä voi myös lisätä moniin ruokiin esim. leipiin ja mämmiin.
  • Myös eläimille maistuu puolukka.
  • Hapan marja + hyvä kuidun lähde.
  • Marja edistää mm. maksan, sapen ja vatsan toimintaa, pitää suoliston terveenä sekä sen antibioottiset aineet torjuvat munuaisten ja virtsateiden tulehduksia.



Alkuruoka/ juoma:

Alkujuomana on drinkki nimeltään Kaamos.

Jäinen juoma --> tarjoilu lasina hurrikaanilasi

Juomassa mehuna on omenamehu --> omena allergikoille voi omenamehun tilalle laittaa jotain muuta mehua esimerkiksi karpalo mehua.

Pääruoka:

 Puolukkaiset jauhenlihapihvit



Pihvien kanssa tarjolla voisi myös esimerkiksi perunamuussia ja salaattia.
Pihveistä on myös mahdollista tehdä kasvispohjaisia.


Jälkiruoka:

Jälkiruuaksi puolukkamousse.

Mousessa käytetään maitotuotteita --> Laktoosi intoleranssikoille laktoositomattomat tuotteet maitotuotteiden kohdille.



Lähteet:





Google kuvahaku







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti